Banánové lívanečky s ovocem

Srp 27

Banánové lívanečky s ovocem

Banány sice patří spíše k zimnímu období, ale proč si nepřipravit lívance bez cukru a mouky i v létě? Navíc, čerstvé letní ovoce je tak barevné, šťavnaté a fotogenické. Nějaké ovoce si také můžeme nechat v mrazáku a v zimním období si pak podobné lívance připravíme třeba jako v tomto receptu.

Suroviny na 8 lívanečků:

• 2 zralé banány
• 100 g mandlové mouky
• 2 celá vejce

• máslo na pečení

• zakysaná smetana
• čerstvé ovoce
• pár mátových lístků

Banány (čím více hnědá slupka, tím lépe) rozmačkáme v misce vidličkou, přidáme mandlovou mouku a vejce. Dobře prošleháme a pečeme na rozehřátém lívanečníku vždy na kousku másla. Podáváme ihned společně se zakysanou smetanou a ovocem. Díky mletým mandlím, které jsou součástí těsta, budete mít pocit, že jsou lívanečky slazené.

Dobrou chuť!

Share

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *