Borůvková zavařenina s mátou

Čec 25

Borůvková zavařenina s mátou

Další zavařenina, tentokrát borůvková. Řekla jsem si, že nemusí být JEN borůvková a tak jsem trochu zaexperimentovala. Samotné borůvky by byly určitě vynikající, stejně jako loni maliny. Ale ta chuť za pokus stojí.

Měla jsem k dispozici 1,5 litru borůvek, což bylo na váhu přesně 830 gramů. Na toto množství jsem použila 500g třtinového želírovacího cukru (1:1).

Borůvky jsem důkladně vykoupala v kuchyňském dřezu, odstranila lístečky a stopky. Do hrnce jsem k borůvkám přidala dva velké omyté stonky citrónové máty a vše trochu pomačkala. Další postup je shodný s přípravou ostatních zavařenin. Jen před plněním do sklenic pinzetou vyjmeme mátové stonky.

Citrónová máta má silnou limetkovou vůni a dle chuti zavařeniny soudím, že jsem zvolila dobře. Kdybych neměla mátu citrónovou, rozhodně bych použila běžně dostuponou mátu.

Pokud by se vám hodila etiketa na skleničky se zavařeninou, je zde:

borůvková zavařenina

Dobrou chuť!

Share

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *