Norimberk – II.

Kvě 15

Norimberk – II.

Naše cesta pokračovala od koutku řemeslníků v objektu věže Frauentor na hlavní náměstí – Hauptmarkt. Cestou mne zaujalo prostředí jedné venkovní restaurace…

norimberk 05 2013

Na této široké ulici se nacházelo několik stánků s ovocem a zeleninou – barvy až oči přecházely. Míjeli jsme všechny ty domy, které, ať již historické nebo novější, zachovávají celkový architektonický ráz centra města.

2
3

Přešli jsme přes jeden z mostů, ze kterých jsou všude v centru města nádherné pohledy.
6
4

A ve vodě u jednoho z pilířů viděli hnízdit lysku černou s mláďaty…
5

A pak už následoval Hauptmarkt. Ten jsme si nejdříve vybrali kvůli nádherné a voňavé pekárně pro místo, kde se před pochůzkou po městě nasnídáme. Právě takovým snídaním dávám pokaždé přednost před těmi hotelovými. V klidu časnějších ranních hodin tak nejlépe dané město poznám. To je má zkušenost. Takové probouzející se město má úplně jinou atmosféru. A bylo tomu tak i v Norimberku.
7
Právě na tomto náměstí se konají již minule zmiňované adventní trhy. A během roku i spousta různých dalších trhů (více na webu města Norimberk).
8a
K mé velké radosti jsem zjistila, že je na Hauptmarktu právě trh se zeleninou, který se tady zřejmě koná každou sobotu od jara do podzimu. Nebo možná i v jiné dny. Protože byla sezóna chřestu v plném proudu, byl trh touto nádhernou a čerstvou zeleninou přímo zaplaven. Byla jsem naprosto nadšená i přesto, že jsem si nemohla nakoupit podle svého gusta, protože do své kuchyně bych se dostala až další den večer. Mým cílem se tedy stal alespoň stánek s houbami.
9

9a
Daly se tu koupit houby, na které si jen vzpomenete i vše, co s houbami souvisí – houbový olej, struhadlo na lanýže, různá sušená koření. Rozhodla jsem se tedy zakoupit lanýže, který výtečně posloužil na jednu báječnou nedělní snídani doma.
No a pak už jsme se vydali cestou k hradu, ke kterému dojdete po celkem krátké, příjemné procházce.

Share

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *