Předkrm z lososa s avokádem a limetkou

Pro 11

Předkrm z lososa s avokádem a limetkou

Předkrm, který se hodí třeba i na sváteční stůl. Můžeme ho podávat jak ve sklenicích nebo třeba i v malých „amuse bouche“ porcích, jako v mém článku z archivu TADY. Limetková vůně chuť kvalitních surovin velmi příjemně zvýrazní.

Na dvě porce potřebujeme:

• 100 g kvalitního uzeného lososa
• 1 zralé avokádo
• 100 g créme fraiche
• 1 limetku – šťávu i kůru
• drcený červený pepř na dekoraci

Avokádo rozpůlíme a pomocí nože odstraníme pecku. Každou polovinu zakapeme částí limetkové šťávy a ještě ve slupce nakrájíme na proužky. Poté proužky polévkovou lžící vyloupneme a vložíme do sklenic.

Smetanu promícháme s limetkovou kůrou. Část smetany naklademe na vrstvu avokáda.

Lososa nakrájíme na kousky velikosti sousta. Vložíme do sklenic a zakapeme limetkovou šťávou.

Noček, který vytvarujeme pomocí dvou lžiček, vložíme na vrstvu lososa. Posypeme opět limetkovou kůrou a červeným pepřem.

Dobrou chuť!

Share

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *