Rybízová pěna z kozího sýra

Srp 14

Rybízová pěna z kozího sýra

Lehounká a díky rybízu pikantní pomazánka, která se nejlépe vyjímá na toustu z dobrého chleba. Příprava pěny zabere několik minut a svou nadýchanou konzistenci si bez problémů udrží v lednici i pár dní.

kp5

Potřebujeme:

• 150 g roztíratelného kozího sýra
• 200 g smetany ke šlenáhí
• šťávu ze dvou hrstí červeného rybízu

K podávání:

• topinky z kváskového chleba
• pár snítek pažitky
• čerstvý rybíz

kp1

Postup asi není třeba popisovat. Prostě ve větší míse smícháme kozí sýr s rybízovou šťávou a do této směsi postupně přidáváme ušlehanou smetanu. Zlehka mícháme stěrkou. Zakryté potravinovou fólií můžeme nechat malinko odležet.

kp2

Podáváme s toustem kváskového chleba, zdobíme rybízem a chuť pozvedne i pažitka…

kp3

kp4

Dobrou chuť!

Share

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *