Toust se zapečeným kozím sýrem a karamelizovanou hruškou

Úno 03

Toust se zapečeným kozím sýrem a karamelizovanou hruškou

Příprava večeře může být i docela jednoduchá. K příjemné atmosféře přispěje i celkem obyčejný toust. S pomocí několika málo dalších ingrediencí, ale hlavně kvalitního sýra, vykouzlíme z toustu neobyčejnou pochoutku.

Na dvě porce budeme potřebovat:

  • 2 plátky toustového chleba
  • 2 plátky vyzrálého kozího sýra
  • 1 nepříliš měkkou hrušku
  • plátek másla
  • lžičku hnědého cukru
  • 4 hrsti rukolových lístků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mořskou sůl
  • 1 lžíci citrónové šťávy
  • brusinková zavařenina

Na dresing:

  • 1 lžíci olivového oleje
  • 2 lžičky medu (já použila výrazný kaštanový)

Plátky toustového chleba opečeme v toustovači. Na každý plátek položíme kus kozího sýra. Měla jsem tvrdý kozí sýr 12 měsíců vyzrálý, ale lze použít i kozí sýr typu „camembert“. Čerstvý sýr se pro zapékání příliš nehodí.

Do předehřáté trouby dáme pod gril opečené plátky chleba s kozím sýrem a pečeme, až se sýr začne rozpouštět. Současně s tím si na pánvi rozehřejeme plátek másla. Na másle opečeme plátky hrušky, které jsme zbavili jadřince. Po obrácení lehce posypeme hnědým cukrem. Můžeme zakápnout několika kapkami citrónové šťávy.

Opláchnuté a osušené listy rukoly ochutíme směsí olivového oleje, citrónové šťávy.

Na talíř (úhledné úpravě pomůžeme servírovacím kroužkem) vytvoříme hnízdo z ochucených rukolových lístků, na ně položíme toust se sýrem, navrch hrušku. Pro chuť můžeme zdobit brusinkovou zavařeninou. Na závěr vše lehce zastříkneme dresingem z dobře promíchaného medu s olivovým olejem. Ihned podáváme.

Do sklenky nalijeme nápoj, který máme nejraději (v mém případě sekt) a můžeme se pustit do jídla…

Dobrou chuť!

Share

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *