Meruňkovo-levandulový sorbet

Čvc 31

Meruňkovo-levandulový sorbet

Letos si užívám meruněk plnými doušky. Zásilka z Moravy byla ohromná, takže teď jsou na řadě meruňkové recepty. Jako první jsem se pustila do meruňkového sorbetu s levandulí. Meruňky a levandule je vcelku obvyklá kombinace a musím říci, že také velmi chutná.

Na 10 – 12 kopečků potřebujeme:

  • 500 g meruněk
  • šťávu z poloviny citrónu
  • 400 g cukru krystal
  • 200 ml vody
  • 2 lžičky sušené jedlé, tj. chemicky neošetřené levandule

Do nádoby na sporáku dáme vodu s cukrem a pokrájené meruňky. Množství cukru přizpůsobíme sladkosti meruněk. Přidáme balíček sušených levandulových květů, který vytvoříme buď z gázy nebo třeba z čajového filtru a pevně uzavřeme. Vše asi 10 minut povaříme a necháme zchladnout. Sáček s levandulí před vyjmutím z meruněk vymačkáme. Směs rozmixujeme do hladka a vložíme do nádoby, ve které ji budeme mrazit.

Z mrazáku vyjmeme asi 45 minut před podáváním, abychom směs nechali povolit.

Dobrou chuť!

Share

2 comments

  1. Úžasná kombinace, jdu na ni!

    • Pavlína
      Pavlína /

      Meruněk je stále ještě dost, tak sorbet rozhodně vyzkoušej, Madlo 😀 I když bych se divila, kdybys zrovna Ty už něco takového dávno neměla vyzkoušeno 😀
      P.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *