Ostružinová tvarohová zmrzlina

Srp 12

Ostružinová tvarohová zmrzlina

Když budete mít štěstí a najdete třeba jen jeden hrneček ostružin, vyzkoušejte tuto domácí zmrzlinu. Příjemná tvarohová chuť hladí na jazyku, v každém soustu pár čerstvých ostružin.

Připravíme si:

  • 200 g čerstvých ostružin
  • 250 g kvalitního měkkého tvarohu
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce medu na přislazení

Do tvarohu vmícháme opláchnuté a lehce pomačkané ostružiny. Lépe je použít tvaroh, který má co nejméně vody, tedy rozhodně ne ten, který je prodáván ve vaničkách. Já mám nejraději z farmy. Poté opatrně přimícháme ušlehanou smetanu. Vzniklou hmotu dle vlastní chuti přisladíme medem.

Směs necháme nejlépe v plastové nádobě s víčkem v mrazničce a asi po hodině opět dobře promícháme. Tento postup opakujeme ještě alespoň třikrát. Pokud vlastníte zmrzlinový strojek, postup je ještě o mnoho jednodušší, ale lze to i bez něho. Druhý den necháme zmrzlinu v pokojové teplotě trochu „povolit“ a podáváme.

Dobrou chuť!

Share

2 comments

  1. Na domácí zmrzlině (ostatně jako na všem domácím) je nejlepší, že přesně víš, co tam dáváš 🙂 Takže už žádný pseudoovocný zmrzliny, jde se hezky na domácí 🙂

    • Pavlína
      Pavlína /

      Míšo, je to tak, jak píšeš 😀 Domácí zmrzliny i sorbety jsou velmi jednoduché a vynikající.
      Děkuji za návštěvu, měj se krásně
      P. 😀

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *