Salát z lístků mladé červené řepy s rybízem a mangem
Srp 23
Lístky mladé červené řepy nejsou k mání tak často. Jsou velmi jemné, nejspíše bych je asi přirovnala k čerstvým lístkům mladého špenátu. Nejlépe tedy bude pochutnat si na nich ve formě salátu. Nechala jsem se unášet myšlenkou, že červená řepa je velmi vhodným společníkem jak pro sýr, tak pro jemné, až nasládlé odstíny chuti. A salát byl na světě.
Na salát pro dva si připravíme:
- 150g mladých lístků červené řepy
- 1 mango
- hrst čerstvého rybízu
- 100 g mozzarelly
Na zálivku:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíci malinového balzámu
- špetku soli
- čerstvě mletý pepř
Lístky dobře propláchneme a nejlépe v odstředivce důkladně zbavíme vody. Mango odkrojíme od obou stran od ploché pecky. Obě části pak na slupce nakrájíme nožem na kostičky. Ty pak najednou od slupky odřízneme.
Všechny suroviny na zálivku se nám nejlépe spojí v emulzi ve sklence s pevným uzávěrem. Jedině tam je promixujeme podobně jako v šejkru. Kousky mozzarelly můžeme natrhat, případně mozzarellové třešničky roztrhneme. Povrch posypeme rybízovými kuličkami a zakápneme zálivkou.
Dobrou chuť!
bezva kombinace, mladé lístky řepy mívám ze zahrady, taky je přidávám do salátů 🙂
To je bezva mít na vlastní zahradě takovou lahůdku! Lucie, díky za Tvůj komentář v mé nové virtuální kuchyni. Měj se krásně 😀
P.
Je mňam, to musí být hrozně dobrý v týhle kombinaci:)
Salát je moc dobrý, určitě ho vyzkoušej 😀