Nepečené šípkové cukroví na stromeček
Lis 30
Mám tu jeden starý recept, který jsem teprve nedávno oprášila. Malé, oranžové jedlé ozdoby, které mohou viset na vánočním stromečku společně s ostatními ozdobami.
Na naplnění asi 30 malých formiček si připravíme:
- 90 g moučkového cukru
- 45 g mandlové mouky
- 1 vrchovatou lžíci šípkové zavařeniny
Mandlovou mouku (přesně tu, která se používá na macarons) smícháme s cukrem a přidáme zavařeninu, která by měla mít spíše pevnější konzistenci. Všechny suroviny smícháme a rukou uhněteme pevné těsto. Zabalené v potravinové fólii ho uchováme v lednici do druhého dne. S těstem se pak bude lépe pracovat.
Každou formičku vždy dostatečně vysypeme moučkovým cukrem, do připravené hmoty vtiskneme nit na zavěšení ozdoby a vše pak vtlačíme do formičky. Hmotu z formičky vyklepneme a cukroví necháme v chladu alespoň do druhého dne. Vzhledem k množství cukru je lépe vyrobit menší tvary.
Hezký adventní čas…