Nepečené šípkové cukroví na stromeček

Lis 30

Nepečené šípkové cukroví na stromeček

Mám tu jeden starý recept, který jsem teprve nedávno oprášila. Malé, oranžové jedlé ozdoby, které mohou viset na vánočním stromečku společně s ostatními ozdobami.

Na naplnění asi 30 malých formiček si připravíme:

  • 90 g moučkového cukru
  • 45 g mandlové mouky
  • 1 vrchovatou lžíci šípkové zavařeniny

Mandlovou mouku (přesně tu, která se používá na macarons) smícháme s cukrem a přidáme zavařeninu, která by měla mít spíše pevnější konzistenci. Všechny suroviny smícháme a rukou uhněteme pevné těsto. Zabalené v potravinové fólii ho uchováme v lednici do druhého dne. S těstem se pak bude lépe pracovat.

Každou formičku vždy dostatečně vysypeme moučkovým cukrem, do připravené hmoty vtiskneme nit na zavěšení ozdoby a vše pak vtlačíme do formičky. Hmotu z formičky vyklepneme a cukroví necháme v chladu alespoň do druhého dne. Vzhledem k množství cukru je lépe vyrobit menší tvary.

Hezký adventní čas…

Share

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *