Thajské kuřecí maso s koriandrem a čili

Led 09

Thajské kuřecí maso s koriandrem a čili

Thajská kuchyně bývá ostrá, barevná a velmi chutná. Pokrmy  zpravidla nevyžadují mnoho času na přípravu a výsledek je vždy vynikající. Také nám však může pomoci odlehčit jídelníček, což zejména na počátku roku přijde vhod téměř každému.

thaj1

Suroviny:

  • 400g kuřecích prsou
  • šťáva ze tří limetek
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 chilli papričky
  • svazek čerstvého koriandru
  • čerstvé sójové výhonky
  • burské oříšky

thaj2

V nádobě rozmícháme cukr se šťávou z limetek a přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. V této směsi marinujeme kuřecí prsa nakrájená na menší kousky zakrytá a v chladu alespoň hodinu.

Poté maso z marinády vyjmeme a na pánvi s rozpáleným olejem zprudka osmahneme. Přidáme na proužky nakrájené chilli papričky zbavené semínek a dále zprudka restujeme. Po chvilce vložíme nakrájený koriandr, přilijeme marinádu, sójovou omáčku a zahříváme ještě asi 3 minuty, dokud se tekutina trochu nezredukuje. Vzhledem k použití sójové omáčky není třeba přidávat sůl.

Podáváme nejlépe s jasmínovou rýží. Já použila rýži basmati, kterou jsem si uvařila s kouskem cibule a několika hřebíčky. Povrch každé porce poklademe sójovými výhonky a posypeme drcenými burskými oříšky.

thaj3
Dobrou chuť!

Share

2 comments

  1. Krásné fotky 🙂

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *