Dezert z pečené dýně
Říj 18
Je tady podzim, který hraje všemi barvami, také díky nádherným dýním.
Zkuste si připravit jednoduchou sladkou tečku v podobě lehkého poháru z dýně Hokaido, který bude třeba právě po zvěřinové pečínce to pravé.
Suroviny:
- 1 menší dýně Hokaido
- 250 g ricotty
- 3 – 4 lžíce medu
- 1 lžička skořice
- 220 ml smetany ke šlehání
- kvalitní čokoládové sušenky (mohou být třeba s oříšky)
- oříšky na posypání
Dýni po povrchu důkladně omyjeme, nakrájíme na osminky a zbavíme semínek. Lehce zakápneme olivovým olejem a pečeme asi 45 minut – dokud slupka není naprosto měkká. Zchladlou dýni důkladně rozmačkáme vidličkou. Přidáme dvě lžíce ricotty, osladíme podle své chuti medem nebo javorovým sirupem. Dochutíme skořicí.
Do zbytku ricotty opatrně přimícháme ušlehanou smetanu. Poté dýňovou směs naplníme do zdobícího sáčku, bílou směs do druhého sáčku. Do sklenic na dno rozdrobíme čokoládové sušenky a pak už tvoříme střídavě jednotlivé vrstvy dezertu – podle výšky nádob. Povrch zdobíme posekanými ořechy.
Dobrou chuť!
nemozem sa vynadivat :)dezert super a fotky tiez 🙂 mas to tu velmi pekne….pekne ti to foti 🙂
Aduško, děkuji 🙂