Smetanová pěna s vůní růží a ovocem
Čvc 03
Na keřících dozrává rybíz, angrešt, josta – všechno příjemně nakyslé ovoce. Kdo nemá keříky na zahradě, bude mít třeba štěstí a koupí toto ovoce na některém z farmářských trhů. Ovocné dezerty u mne mají vždy přednost před pečenými moučníky a tak jsem připravila dezert, který byl pro letní horký večer ideální.
Na pěnu pro 3 osoby si připravíme:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce jogurtu
- 1 lžíci medu
- 1 lžíci růžové vody
K podávání:
- lístky čerstvé máty
- růžové lístky
Smetanu ušleháme, lehce do ní přimícháme hustý jogurt a podle chuti osladíme medem. Nakonec přidáme růžovou vodu. Po jejím přidání bude chuť téměř neznatelná, ale vydržte, „rozleží se“.
Pěnu naplníme do sklenic a necháme vychladit. Tento dezert je vhodné připravovat asi dvě hodinky před konzumací. Při delším chlazení by se jogurt mohl začít oddělovat.
Před podáváním sypeme ovocem, které jsme zbavili stopek. Můžeme lehce zasněžit moučkovým cukrem. Zdobíme třeba mátou. Já měla k dispozici mátu zázvorovou.
Dobrou chuť!