Angreštová zavařenina s hřebíčkem

Čvc 18

Angreštová zavařenina s hřebíčkem

Letos jsem se do výroby domácích zavařenin pustila s obrovskou chutí. Jen ve zkratce tu mám recept na zpracování angreštu.

Použila jsem:

  • 700 g čerstvého angreštu
  • 500g třtinového želírovacího cukru
  • kus celé skořice
  • přibližně 8 hřebíčků

Plody angreštu zbavíme stopek a spodních částí (bubáků). Mně se v tomto případě nejlépe pracuje s nůžkami. Angrešt pak důkladně propláchneme a kuličky překrájíme na poloviny. V hrnci takto upravené plody zasypeme cukrem, přidáme koření a za stálého míchání necháme asi pět minut probublávat.Angreštová zavařenina...

Horké nalijeme do vymytých a vysušených sklenic, uzavřeme a otočíme víčkem dolů. Až zavařenina zcela vychladne, uložíme ji do sklepa nebo na jiné chladnější místo.

Angreštová zavařenina je velmi pikantní, možná o trochu více, než rybízová. Pokud máte rádi angrešt, tuhle zavařeninu si určitě oblíbíte.

Dobrou chuť!

Share

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *