Rajčatový salát s vejci
Zář 03
Vzpomínka na dětství, kterou ve své virtuální kuchařce prostě musím mít. Bez tohoto salátu si nedovedu představit teplé letní dny. U nás na zahradě se pokaždé nějaké to rajče našlo.
Tento rok vyrostla do krásy tahle obrovská, s největší pravděpodobností odrůda coeur de boeuf…
Jsou celkem pevná, s pevnou dužinou a jejich chuť je mírně sladká…
Salát má pouze tři základní ingredience: rajčata, vařená vejce a cibuli. Používám poměr 3:2:1. Cibuli můžeme použít jak žlutou, tak červenou, obě krájíme na slabé proužky. Majonézu, která vše spojuje, smícháme v poměru 1:1 s kvalitním bílým jogurtem. Můžeme dochutit lžičkou plnotučné hořčice, zlehka opepřit a můžeme i přisolit.
Vychlazený může sloužit jako kterékoliv denní jídlo, tedy alespoň já to tak mám. Léto bez rajčat by nebylo léto.
Dobrou chuť!