Celerová remuláda
Led 20
Celerovou remuládu můžete použít jako pomazánku na chlebíček nebo jako salát a podávat ji jako přílohu k masu. Já ji večer chodím do lednice ujídat jen tak samotnou, je totiž vynikající.
Připravíme si jednu větší celerovou bulvu. Po oloupání ji pokrájíme na velmi tenké nudličky zvané julienne. Tedy tak, aby vypadaly asi jako zápalky. Nejjednodušší cestou by samozřejmě bylo celer nastrouhat na struhadle s velkými oky. Tak by však vznikly velmi tenké plátky celeru, které po následném proležení hotové remulády ztratí veškerou šťávu a chuť.
Na remuládovou majonézu budeme potřebovat:
• 6 ks ančoviček
• 3 lžíce kaparů
• 3 lžíce bílého jogurtu
• 4 lžíce majonézy
• 3 vařené žloutky
• 2 lžíce celozrnné hořčice „Maille á l´Ancienne“
• šťávu z poloviny citrónu
Ančovičky nakrájíme najemno a v misce co nejdůkladněji třeme společně s vařenými žloutky, až se ančovičky téměř rozpustí. Poté přidáme majonézu, jogurt, hořčici, citrónovou šťávu a dobře promícháme. Nakonec přidáme posekané kapary. S ohledem na chuť hořčice a slanost ančoviček a kaparů není třeba solit. Vše přidáme do mísy s nakrájeným celerem, opět velmi dobře promícháme, zakryjeme kuchyňskou fólií a necháme v chladu odležet alespoň dvě hodiny, lépe do druhého dne.
Dobrou chuť!