Studená okurková polévka
Srp 02
Tato polévka je pro horké letní dny jako stvořená. Je stejně osvěžující jako okurkový salát a lze ji považovat za jeho trochu jinou formu.
Na dvě porce polévky si připravíme následující ingredience:
• 2 okurky hadovky
• 1 dcl olivového oleje extra virgin
• 1 lžíci jablečného octa
• 1 lžíci agávového sirupu
• špetku soli
Okurky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a ze středu odstraníme semínka. Do mixéru nalijeme olej a přidáme na kousky nakrájenou okurku. Vše rozmixujeme, dochutíme octem, solí a sirupem. I v případě, že máte rádi chuť kyselejší, s octem to nepřehánějte, protože při pozdějším chlazení se kyselá chuť rozleží.
Rozmixovanou směs před podáváním důkladně vychladíme. Podáváme zakápnuté olivovým olejem, můžeme přidat opečený plátek bagetky.
Dobrou chuť!