Pečené brambory s chřestem
Kvě 22
Zřejmě poslední recept letošní chřestové sezóny. Zcela úmyslně jsem však v názvu receptu dala na první místo brambory. Takhle upečené vypadají velmi atraktivně, ale v kombinaci se všemi ostatními společníky na talíři hlavně skvěle chutnají. Tato úprava bývá nazývána „Hasselback“.
Na dvě porce budeme potřebovat:
• 6 ks brambor (typ B)
• 3 lžíce olivového oleje
• 500 g čerstvého bílého chřestu
• 2 lžíce másla
• 150 g sýra Cottage
• 10 ředkviček
• svazek pažitky
Brambory dobře omyjeme a nařízneme na slabé plátky. Zalijeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 50 minut.
Stonky bílého chřestu oloupeme po celé jejich délce a odlomíme nebo odkrojíme spodní dřevnatou část. Takto připravené chřestové stonky můžeme na másle udusit nebo prostě uvařit. Čas na oba procesy bude přibližně stejný.
Po upečení brambor podáváme na lehce nahřátém talíři se sýrem cottage, nakrájenou pažitkou a plátky ředkviček. Není nic jednoduššího.
Dobrou chuť!
Vypada to nádherně 🙂
Díky 🙂
Vypadá to nádherně ale ještě líp chutná! 🙂
To rozhodně 🙂 P.