Salát z čekanky s jablky, krutony a křepelčím vejcem

Bře 18

Salát z čekanky s jablky, krutony a křepelčím vejcem

Zima se stále nechce vzdát a tak jsem pro doplnění tolik potřebných vitamínů a energie připravila další salát, jehož základem je zelenina, kterou řadím mezi své oblíbené. Bohužel ne zase tak časo ji vídáme v obchodech.

Salát patří mezi ty vydatnější a jednotlivé ingredience v něm můžeme podle vlastní chuti zaměňovat.

Na dvě opravdu velké porce bude třeba:

  • 1 hlávka červené čekanky (Radicchio)
  • 1 pevné kyselé jablíčko Granny Smith
  • 1 starší rohlík
  • 10 vlašských ořechů
  • 100 g parmazánu
  • 2 křepelčí vejce

Na zálivku:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžičky dijonské hořčice

Začneme přípravou zálivky, kterou velmi dobře vymícháme v jemnou emulzi. Čekanku nakrájíme na užší proužky a vsypeme do větší nádoby. Přidáme zálivku a důkladně promícháme, aby se listy dobře ochutily. Nádobu zakryjeme folií a uložme do chladu. Část zálivky si schováme na podávání.

Rohlíky nakrájíme na tenké plátky a opečeme je na pánvi s povrchem, který jsme zlehka potřeli olivovým olejem. Křepelčí vejce vyklepneme (klidně na té stejné pánvi) do tvořítka a upečeme.

Na talíře rozdělíme ochucené listy čekanky, plátky jablka, krutonky. Přidáme nahrubo posekané vlašské ořechy, pár hoblinek parmazánu a navrch položíme sázené křepelčí vejce. Povrch zakápneme zbylou zálivkou.

Dobrou chuť!

Share

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *