Angreštová zavařenina s hřebíčkem
Čvc 18
Letos jsem se do výroby domácích zavařenin pustila s obrovskou chutí. Jen ve zkratce tu mám recept na zpracování angreštu.
Použila jsem:
- 700 g čerstvého angreštu
- 500g třtinového želírovacího cukru
- kus celé skořice
- přibližně 8 hřebíčků
Plody angreštu zbavíme stopek a spodních částí (bubáků). Mně se v tomto případě nejlépe pracuje s nůžkami. Angrešt pak důkladně propláchneme a kuličky překrájíme na poloviny. V hrnci takto upravené plody zasypeme cukrem, přidáme koření a za stálého míchání necháme asi pět minut probublávat.
Horké nalijeme do vymytých a vysušených sklenic, uzavřeme a otočíme víčkem dolů. Až zavařenina zcela vychladne, uložíme ji do sklepa nebo na jiné chladnější místo.
Angreštová zavařenina je velmi pikantní, možná o trochu více, než rybízová. Pokud máte rádi angrešt, tuhle zavařeninu si určitě oblíbíte.
Dobrou chuť!