Hráškový krém s mátovými nočky z čerstvého sýra

Kvě 17

Hráškový krém s mátovými nočky z čerstvého sýra

Zanedlouho se na zahrádkách a na polích objeví první lusky zeleného hrášku. Máte-li rádi polévky, vyzkoušejte – třeba k víkendovému obědu tento hráškový krém. A rozhodně nevynechejte ani mátové nočky – máta a hrášek si odjakživa chuťově velmi dobře rozumí.

Potřebujeme:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibuli
  • 300 g kuliček čerstvého zeleného hrášku
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 g zakysané smetany créme fraiche
  • 100 g čerstvého sýra
  • snítku čerstvé máty
  • červený pepř

Na olivovém oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přisypeme hrášek, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí hrášku. Poté směs rozmixujeme ponorným mixérem, propasírujeme přes jemné síto a zjemníme smetanou créme fraiche. Podle chuti můžeme jemně přisolit, pokud nebyl dostatečně osolen již zeleninový vývar.

Čerstvý sýr dobře promícháme s najemno posekanými mátovými lístky. Můžeme zlehka přisolit. Dvěma lžičkami proti sobě tvarujeme malé nočky, které klademe na povrch polévky. Polévku můžeme přizdobit mátovým lístkem a drceným červeným pepřem.

Dobrou chuť!

Dekorace na fotografiích byly zapůjčeny z obchodu Flowers & Living.

Share

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *