Hráškový krém s mátovými nočky z čerstvého sýra
Kvě 17
Zanedlouho se na zahrádkách a na polích objeví první lusky zeleného hrášku. Máte-li rádi polévky, vyzkoušejte – třeba k víkendovému obědu tento hráškový krém. A rozhodně nevynechejte ani mátové nočky – máta a hrášek si odjakživa chuťově velmi dobře rozumí.
Potřebujeme:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibuli
- 300 g kuliček čerstvého zeleného hrášku
- 1 litr zeleninového vývaru
- 200 g zakysané smetany créme fraiche
- 100 g čerstvého sýra
- snítku čerstvé máty
- červený pepř
Na olivovém oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přisypeme hrášek, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí hrášku. Poté směs rozmixujeme ponorným mixérem, propasírujeme přes jemné síto a zjemníme smetanou créme fraiche. Podle chuti můžeme jemně přisolit, pokud nebyl dostatečně osolen již zeleninový vývar.
Čerstvý sýr dobře promícháme s najemno posekanými mátovými lístky. Můžeme zlehka přisolit. Dvěma lžičkami proti sobě tvarujeme malé nočky, které klademe na povrch polévky. Polévku můžeme přizdobit mátovým lístkem a drceným červeným pepřem.
Dobrou chuť!
Dekorace na fotografiích byly zapůjčeny z obchodu Flowers & Living.