Jahodovo – rybízová zavařenina

Čvn 30

Jahodovo – rybízová zavařenina

Ještě dříve, než úplně skončí jahodová sezóna, tady mám jeden tip na skvělou pikantní zavařeninu. Dejte dohromady jedny z posledních jahod, co jsou na záhonu a přidejte k nim rybíz, který se ještě sluní na keřících. Vznikne skvělá domácí zavařenina, kterou si umím ze všeho nejlépe představit v palačinkách. Moje nejoblíbenější příchuť zavařeniny do palačinek je rybízová, hned po ní jahodová. A tady to máme všechno pohromadě.Červen je červený...

Budeme potřebovat:

Ovoce dobře omyjeme, otrháme stopky. Větší část ovoce rozmixujeme ponorným mixérem, zbytek jahod nakrájíme na čtvrtky. Rozmixované i pokrájené ovoce společně s želírovacím cukrem přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 5 – 7 minut. Poté směs rozdělíme do horkou vodou vymytých, vysušených sklenic. Naplněné uzavřené sklenice otočíme asi na pět minut dnem vzhůru.Zavařenina...A pak už si můžeme jen pochutnávat. Miluji tohle období a vzpomínky na něj budou třeba při sychravé podzimní snídani sladké zrovna tak…Snídaně...

A kdybyste zrovna neměli chuť zavařovat, ale jen tak sedět venku a popíjet třeba koktejl, tak zavařovací sklenice v žádném případě neuklízejte. Taková sklenice totiž poslouží stejně dobře jako šejkr. Stačí trochu podrcený led, dávka vašeho oblíbeného alkoholu, trocha limetkové šťávy a sodovka. Sklenice je také ideální nádobou pro důkladné spojení ingrediencí každé salátové zálivky.

Koktejl...

Pokud by se vám hodila etiketa na skleničky se zavařeninou, je zde:

jahodová zavařenina

Tak tedy na zdraví a dobrou chuť!

Share

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *