Krupicová kaše

Dub 06

Krupicová kaše

Každý rok z jara nastává čas úklidu. Ten se týká jak našeho těla, tak i našich domovů. Mezi méně oblíbené činnosti patří mytí oken. Jako správná dcera se snažím při mytí oken přiložit ruku k dílu a na oplátku za tuto pomoc žádám pokaždé stejnou odměnu, kterou si sama jak je rok dlouhý neuvařím – máminu krupicovou kaši. Je to vlastně úplně jednoduchá věc, která mne na tu chvilku vrátí zpět do dětských let. A protože se jedná o jídlo bezmasé, lze krupicovou kaši vlastně označit i jako pokrm hodící se do předvelikonočního půstu.

k1
Suroviny pro dva velké jedlíky:

• 7 lžic dětské krupičky
• 4 lžíce krystalového cukru
• 3/4 l plnotučného mléka

• máslo
• granulované kakao

Do nerezového kastrolu nalijeme mléko a vsypeme cukr. Na mírném plameni zahříváme a často mícháme. Až se cukr rozpustí, vsypeme krupičku a stále mícháme do doby, než kaše zhoustne. Podáváme v hlubokých nahřátých talířích. Povrch posypeme kakaem a poklademe plátky másla. A pak už stačí jen velká lžíce, kterou kroužíme a nabíráme všechnu tu dobrotu.

k2

Dobrou chuť!

Share

2 comments

  1. Marcela /

    A mne jeste naucila byvala potencialni tchyne pridat jedno vajicko. A sice oddelene. Zloutek do vareni kase a bilek naslehat a pridat snih, ale az na konec, az uz je skoro vse hotovo a trosku povarit s tim snehem. Je delikatni!!!

    • Pavlína
      Pavlína /

      Marcelo, to věřím. Je to bezva nápad, který stojí za vyzkoušení, díky! 🙂

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *