Malinová pěna
Srp 20
Už pár let za sebou je náš zahradní maliník každé dva dny obsypán krásně červenými malinami. Nejvíc mne baví si trhat maliny rovnou z keře do úst 🙂 I tak jich pár zbylo na lehký letní dezert.
Na 4 porce budeme potřebovat:
Na spodní část pohárů:
• 250 g bílého jogurtu
• malinovou zavařeninu
Na malinovou pěnu:
• 2 vaječné bílky
• 2 vrchovaté lžičky moučkového cukru
• 150 g čerstvých malin
Na dekoraci:
• maliny a několik lístků čerstvé bazalky
Jako první vrstvu jsem do pohárů nakladla bílý jogurt. Na něj tenkou vrstvu malinové zavařeniny. Vše jsem dala zchladnout do lednice. Obě tyto vrstvy jsou v poháru kvůli barevnosti a můžete je klidně vynechat. Malinovou pěnu můžeme podávat prostě jen tak samotnou.
Bílky vyšleháme do tuha, postupně přidáváme moučkový cukr. Maliny rozmačkáme vidličkou. Pyré lze kvůli zrníčkům i propasírovat, ale já tento krok klidně vynechám. Zrníčka k malinám prostě patří. Do pevného sněhu postupně přidáme asi 6 lžic rozmačkaných malin. Na promíchání otáčky robota snížíme nebo sníh vmícháme pouze pomocí stěrky.
Pěnu navrstvíme do sklenic a necháme asi 15 minut v lednici. Poté zdobíme a podáváme. Dekorace ve spojení malin a bazalky se nebojte, je báječná, třeba i v domácí limonádě.
Dobrou chuť!