Mandlové slepované cukroví – bezlepkové
Pro 03
Nesmírně chutné a také bezlepkové cukroví. Je z mandlové mouky, slepované domácí marmeládou. Polevu můžete zvolit třeba citrónovou, jako na perníčky nebo třeba z bílé čokolády. Já si vybrala polevu z hořké čokolády.
Na těsto bude třeba:
• 200 g mandlové mouky
• 90 g moučkového cukru
• 3 žloutky
• 1 lžíce vanilkového cukru
Vanilkový cukr jsem si připravila vlastní tak, že jsem 150 g třtinového cukru rozmixovala s nakrájeným vanilkovým luskem. Vůně takto vyrobeného cukru je velmi intenzivní a neodolatelná.
Dále budeme potřebovat:
• pomerančovou marmeládu
• polevu z hořké čokolády
• cukrové vločky
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme ho v lednici alespoň hodinu odležet. Poté těsto rozválíme na asi 0,3 cm vysokou vrstvu a vykrajujeme libovolné tvary. Kousky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 10 – 14 minut.
Zcela zchladlé slepujeme. Použila jsem vlastní pomerančovou marmeládu, jen jsem odstranila kousky kůry.
Slepené kousky máčíme vrchní stranou v rozehřáté polevě z hořké čokolády a zdobíme libovolně.
Uskladníme v plechovce na chladném místě a odoláváme až do Vánoc 🙂
Přeji Vám klidné a spokojené Vánoce!
Nechybí tam máslo? Nejde bez něj těsto, jen prach:-D
Dobrý den, Vendy. Podařilo se mi najít moje staré papírové záznamy (ty většinou po sepsání receptu na blog likviduji 🙂 ). Máslo v receptu není, vše spojí vaječné žloutky. Díky za Váš komentář a mějte krásné Vánoce, P.