Meruňkovo-levandulový sorbet
Čvc 31
Letos si užívám meruněk plnými doušky. Zásilka z Moravy byla ohromná, takže teď jsou na řadě meruňkové recepty. Jako první jsem se pustila do meruňkového sorbetu s levandulí. Meruňky a levandule je vcelku obvyklá kombinace a musím říci, že také velmi chutná.
Na 10 – 12 kopečků potřebujeme:
- 500 g meruněk
- šťávu z poloviny citrónu
- 400 g cukru krystal
- 200 ml vody
- 2 lžičky sušené jedlé, tj. chemicky neošetřené levandule
Do nádoby na sporáku dáme vodu s cukrem a pokrájené meruňky. Množství cukru přizpůsobíme sladkosti meruněk. Přidáme balíček sušených levandulových květů, který vytvoříme buď z gázy nebo třeba z čajového filtru a pevně uzavřeme. Vše asi 10 minut povaříme a necháme zchladnout. Sáček s levandulí před vyjmutím z meruněk vymačkáme. Směs rozmixujeme do hladka a vložíme do nádoby, ve které ji budeme mrazit.
Z mrazáku vyjmeme asi 45 minut před podáváním, abychom směs nechali povolit.
Dobrou chuť!
Úžasná kombinace, jdu na ni!
Meruněk je stále ještě dost, tak sorbet rozhodně vyzkoušej, Madlo 😀 I když bych se divila, kdybys zrovna Ty už něco takového dávno neměla vyzkoušeno 😀
P.