Mladé telecí maso špikované mrkví a česnekem

Bře 25

Mladé telecí maso špikované mrkví a česnekem

Doufejme, že snad už zanedlouho přijde jaro. Díky prvním hřejivým paprskům slunce, radostnějšímu zpěvu ptáků a kvetoucí přírodě nám přinese potěchu pro naše oči a zimou unavenou duši. K jaru také neodmyslitelně patří pečínka z mladého masa – jehněčího, telecího nebo třeba kůzlečího, doplněná jen rychle podušeným špenátem. Jednu takovou jsem tedy připravila.

Potřebujeme:

  • 1 kg telecí kýty
  • 2 jarní mrkvičky
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 10 malých, nejlépe raných brambor
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 400 g listového špenátu
  • 5 stroužků česneku
  • sůl

Maso odblaníme a pomocí dlouhého tenkého nože našpikujeme úzkými hranolky dobře očištěné mrkve. Poté maso protkneme malými klínky česneku. Povrch masa dobře osolíme. Telecí maso, protože obsahuje poměrně hodně vody, můžeme osolit poněkud více, než solíme obvykle. Maso poklademe plátky másla a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi jednu hodinu na 180 stupňů. Přibližně 15 minut před koncem pečení přidáme k masu brambory rozkrojené na čtvrtky, které jsme před tím uvařili v osolené vodě.

Špenátové listy dobře propereme ve studené vodě. Zcezené je spaříme vroucí vodou a trochu je pokrájíme. Na pánvi s rozehřátým olivovým olejem zprudka opečeme na tenké plátky nakrájený česnek. Jakmile začne růžovět, přidáme nahrubo posekané špenátové listy a krátce orestujeme. Vše zlehka osolíme a za dvě minuty je špenát hotov.

Maso krájené na silnější plátky, podáváme společně s opečenými bramborami a špenátem přelité šťávou na nahřátých talířích.

Dobrou chuť!

Dekorace na fotografiích byly zapůjčeny z obchodu Flowers & Living.

Share

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *