Ostružinová tvarohová zmrzlina
Srp 12
Když budete mít štěstí a najdete třeba jen jeden hrneček ostružin, vyzkoušejte tuto domácí zmrzlinu. Příjemná tvarohová chuť hladí na jazyku, v každém soustu pár čerstvých ostružin.
Připravíme si:
- 200 g čerstvých ostružin
- 250 g kvalitního měkkého tvarohu
- 400 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce medu na přislazení
Do tvarohu vmícháme opláchnuté a lehce pomačkané ostružiny. Lépe je použít tvaroh, který má co nejméně vody, tedy rozhodně ne ten, který je prodáván ve vaničkách. Já mám nejraději z farmy. Poté opatrně přimícháme ušlehanou smetanu. Vzniklou hmotu dle vlastní chuti přisladíme medem.
Směs necháme nejlépe v plastové nádobě s víčkem v mrazničce a asi po hodině opět dobře promícháme. Tento postup opakujeme ještě alespoň třikrát. Pokud vlastníte zmrzlinový strojek, postup je ještě o mnoho jednodušší, ale lze to i bez něho. Druhý den necháme zmrzlinu v pokojové teplotě trochu „povolit“ a podáváme.
Dobrou chuť!
Na domácí zmrzlině (ostatně jako na všem domácím) je nejlepší, že přesně víš, co tam dáváš 🙂 Takže už žádný pseudoovocný zmrzliny, jde se hezky na domácí 🙂
Míšo, je to tak, jak píšeš 😀 Domácí zmrzliny i sorbety jsou velmi jednoduché a vynikající.
Děkuji za návštěvu, měj se krásně
P. 😀