Pečené pštrosí klobásy po italsku

Čvn 13

Pečené pštrosí klobásy po italsku

Rajčata, bazalka a balzamikový ocet – to se hned každému vybaví Itálie. A k tomu všemu klobása. Měla by být málo tučná, nejlépe z hovězího masa. Mně se ale zrovna dostaly do rukou výborné klobásy z masa pštrosího, které je někdy s hovězím porovnáváno.

Pečené pštrosí klobásky...Pštrosí maso

Pštrosí maso je tmavě červené, jemné, křehké a libové. Velmi dobře se hodí do jídelníčku diabetiků a taky těch, kteří se vyhýbají purinům (ty obsahuje např. maso drůbeží). Je také velmi vhodné při redukční dietě. Neobsahuje téměř žádný tuk, má nepatrné hodnoty cholesterolu, vysoký obsah proteinu a je mimořádně jemné.

Pštrosí vejce jsou vzhledem k chuti a vlastnostem plně srovnatelná s vejci drůbežími, nutričními hodnotami se nejvíce přibližuje vejcím křepelčím. Když z jednoho pštrosího vejce připravíme obyčejnou smaženici, můžeme na ni ke stolu pozvat až deset lidí.

Vysoce je také ceněna pštrosí kůže, která je vynikajícím materiálem pro výrobu luxusních kabelek a bot. Pštrosí peří se pak používá třeba jako dekorace zejména uměleckých kostýmů.

V Česku už Českomoravská společnost chovatelů eviduje kolem 190 chovů.

Zdroj: internet

A tady je návod na chutné a rychlé jídlo:

Připravíme si:

  • 6 klobás vhodných k pečení
  • 1 balení cherry rajčat
  • 3 červené cibule
  • 1/2 palice česneku
  • balzamikový ocet
  • svazeček čerstvé bazalky
  • olivový olej

Ingredience...

Kromě klobás postačí pouze několik surovin, které má každý milovník dobrého jídla doma…

:-)

Pracovní postup bude velmi jednoduchý. CIbuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky, rajčata na poloviny. Trochu cibule i česneku nasypeme na dno pečící nádoby, které jsme před tím zakápli olivovým olejem. Na vrstvu cibule poskládáme klobásky, posypeme druhou polovinou posekané cibule a česneku a zároveň do pečící nádoby poskládáme poloviny třešňových rajčátek. Pokud budou rajčátka menší, můžeme je nechat vcelku. Přidáme také několik lístků čerstvé bazalky. Vše zakápmene olivovým olejem a balzamikovým octem.

Pracovní postup...

Pečeme asi 20 minut do doby, než budou klobásy dostatečně prohřáté a z rajčat, cibule a balzamikového octa se vytvoří lahodná šťáva. Podáváme ihned s kusem dobrého pečiva.:-)

Dobrou chuť!

Share

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *