Polévka z pečených paprik

Čvc 03

Polévka z pečených paprik

Polévka, kterou můžete jen tak mimochodem připravit při grilování. Několik kousků paprik se na grilovací mřížku, klidně i vedle masa, vejde pokaždé. Polévku lze podávat příjemně vychlazenou, jako letní studenou polévku.

ppp2

Na čtyři porce polévky budeme potřebovat:

• 8 kapií
• 1 střední cibuli
• 2 lžíce olivového oleje
• 1 litr zeleninového vývaru
• 100 g bílého sýra (Feta, German white)
• pár snítek čerstvé bazalky

Papriky dobře omyjeme, osušíme a na suché nepřilnavé pánvi nebo na rozpáleném grilu opékáme ze všech stran. Je dobré vybrat papriky s pravidelnými tvary, spíše rovné, protože při opékání je žádoucí, aby se černé puchýřky vytvořily na co největší ploše každého plodu. Opečené papriky vložíme do plastové krabice a pevně uzavřeme. V horkém a vlhkém prostředí se slupka na paprikách uvolní a loupání pak půjde celkem snadno.

Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme překrájené kousky oloupaných kapií, ze kterých jsme pečlivě odstranili veškerá semínka. Zalijeme horkým vývarem a necháme několik minut provařit. Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem.

Polévku podáváme v nahřátých talířích s malými kostičkami bílého sýra, ozdobíme snítkou bazalky a několika kapkami olivového oleje. Nebo v horkých letních měsících zvolíme její vychlazenou variantu.

ppplž

Dobrou chuť!

Share

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *