Růžičková kapusta s pecorinem a pancettou

Úno 24

Růžičková kapusta s pecorinem a pancettou

Velmi chutný recept na úpravu růžičkové kapusty je docela jednoduchý. Kapustičky společně se slaninou mohou být podávány jako příloha nebo společně se sýrem jako samostatné jídlo.

Suroviny:

• 1/2 kg růžičkové kapusty
• 100 g pancetty
• 100 g sýra Pecorino
• sůl

Použila jsem ovčí sýr Pecorino, velmi zralý. Hodil by se však i Parmazán, Gruyére nebo prostě jiný, tvrdší, aromatický sýr.

Kapustičkám odkrojíme spodní část a díky tomu pak lehce oloupeme asi tak dva až tři svrchní lístky. Poté je vsypeme do vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Pak kapustičky vylovíme a zprudka zchladíme v nádobě s ledovou vodou a kostkami ledu. Zastavíme tak tepelný proces a kapustičky si díky blanšírování uchovají svou jasně zelenou barvu.k2

Na pánvi vyškvaříme kostičky pancetty nebo uzené slaniny. Když pustí tuk, přidáme kapustičky, větší můžeme rozpůlit, a zprudka restujeme. Je-li pancetta hodně libová, můžeme přidat trochu vepřového sádla. Jakmile začnou okraje zeleniny zlátnout, je hotovo. Podáváme ihned na nahřátém talíři, posypané sýrem.

Dobrou chuť!

Share

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *