Salát z jáhel a jablek
Led 02
Po svátečních dnech je tady trocha odlehčení v podobě zdravého jáhlového salátu. Díky skořici a oříškům nám ještě trochu připomene právě uplynulé Vánoce, ale nemusíme mít vůbec špatné svědomí. Tento salát patří do kategorie zdravého stravování. Dojdeme si do sklepa pro jablíčka a můžeme se dát do přípravy.
Suroviny na 6 porcí:
- 125 g jáhel
- 2 menší jablka
- 1 hrst hrozinek
- 2 hrsti posekaných vlašských ořechů
- 1 lžička skořice
- bílý jogurt
- med
Jáhly několikrát propláchneme ve vlažné vodě a pak je v poměru 1 : 3 vsypeme do mírně osolené vroucí vody. Vaříme asi 10 minut (dle návodu na obalu). Jáhly vařením mnohokrát zvětší svůj objem, takže bude stačit pouze část běžně dostupného balení. Vodu z vaření slijeme a necháme jáhly zchladnout.
Do potřebného množství jáhel přidáme na kostičky nakrájené jablíčko, posekaná jádra vlašských ořechů, nakrájené hrozinky a skořici.
Před samotnou konzumací pak smícháme s dobrým bílým jogurtem a zakápneme medem.
Všem čtenářům přeji mnoho zdraví a štěstí v novém roce a samozřejmě dobrou chuť!