Špagety s citrónem

Říj 29

Špagety s citrónem

Nemáte zrovna po ruce žádnou čerstvou zeleninu? Nevadí, v lednici se určitě najde několik citrónů do čaje nebo domácí limonády. Citrón je hlavní ingredience, a pokud jste ještě takto připravené těstoviny neochutnali, rozhodně vás překvapí. Jednoduché, rychlé a vynikající jídlo.

Ingredience na špagety pro dva:

  • 3 bio citróny
  • 250 g špaget
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce créme fraiche
  • 200 g parmazánu

V dostatečně osolené vodě dáme vařit těstoviny. Současně s tím si na pánvi rozehřejeme olej společně se šťávou ze tří citrónů a kůrou z jednoho citrónu. Z tohoto důvodu je lépe použít bio citróny. Za stálého míchání čekáme, až se směs prohřeje a obě tekutiny se spojí. Poté přidáme 100 gramů najemno nastrouhaného parmazánu, smetanu créme fraiche. Můžeme přilít asi tři naběračky vody z uvařených těstovin.

Těstoviny (samozřejmě uvařené al dente) slijeme, vsypeme do pánve s omáčkou a dobře promícháme. Rozdělíme do talířů, nejlépe se mi v tomto případě pracuje s kuchařskou pinzetou. Podle vlastní chuti můžeme přidat trochu čerstvého pepře z mlýnku, ale není to nutné. O slanou chuť se postaral parmazán a voda z těstovin.

Na jednotlivé porce jen tak pro oko nastrouháme ještě trochu citrónové kůry a ihned podáváme. Další parmazán na posypání podáváme zvlášť.

Dobrou chuť!

Share

2 comments

  1. Wow, opravdu nádherné. Zkusila jsem to a je to boží, strašně dobře to chutná 🙂

    • Pavlína
      Pavlína /

      Díky za vyzkoušení receptu, je to opravdu dobrota 🙂

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *