Špagety s citrónem
Říj 29
Nemáte zrovna po ruce žádnou čerstvou zeleninu? Nevadí, v lednici se určitě najde několik citrónů do čaje nebo domácí limonády. Citrón je hlavní ingredience, a pokud jste ještě takto připravené těstoviny neochutnali, rozhodně vás překvapí. Jednoduché, rychlé a vynikající jídlo.
Ingredience na špagety pro dva:
- 3 bio citróny
- 250 g špaget
- 5 lžic olivového oleje
- 3 lžíce créme fraiche
- 200 g parmazánu
V dostatečně osolené vodě dáme vařit těstoviny. Současně s tím si na pánvi rozehřejeme olej společně se šťávou ze tří citrónů a kůrou z jednoho citrónu. Z tohoto důvodu je lépe použít bio citróny. Za stálého míchání čekáme, až se směs prohřeje a obě tekutiny se spojí. Poté přidáme 100 gramů najemno nastrouhaného parmazánu, smetanu créme fraiche. Můžeme přilít asi tři naběračky vody z uvařených těstovin.
Těstoviny (samozřejmě uvařené al dente) slijeme, vsypeme do pánve s omáčkou a dobře promícháme. Rozdělíme do talířů, nejlépe se mi v tomto případě pracuje s kuchařskou pinzetou. Podle vlastní chuti můžeme přidat trochu čerstvého pepře z mlýnku, ale není to nutné. O slanou chuť se postaral parmazán a voda z těstovin.
Na jednotlivé porce jen tak pro oko nastrouháme ještě trochu citrónové kůry a ihned podáváme. Další parmazán na posypání podáváme zvlášť.
Dobrou chuť!
Wow, opravdu nádherné. Zkusila jsem to a je to boží, strašně dobře to chutná 🙂
Díky za vyzkoušení receptu, je to opravdu dobrota 🙂