Studená okurková polévka

Srp 02

Studená okurková polévka

Tato polévka je pro horké letní dny jako stvořená. Je stejně osvěžující jako okurkový salát a lze ji považovat za jeho trochu jinou formu.

Na dvě porce polévky si připravíme následující ingredience:

• 2 okurky hadovky
• 1 dcl olivového oleje extra virgin
• 1 lžíci jablečného octa
• 1 lžíci agávového sirupu
• špetku soli

Okurky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a ze středu odstraníme semínka. Do mixéru nalijeme olej a přidáme na kousky nakrájenou okurku. Vše rozmixujeme, dochutíme octem, solí a sirupem. I v případě, že máte rádi chuť kyselejší, s octem to nepřehánějte, protože při pozdějším chlazení se kyselá chuť rozleží.

Rozmixovanou směs před podáváním důkladně vychladíme. Podáváme zakápnuté olivovým olejem, můžeme přidat opečený plátek bagetky.

okurkovapolevka

Dobrou chuť!

Share

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *