Thajské kuřecí maso s koriandrem a čili
Led 09
Thajská kuchyně bývá ostrá, barevná a velmi chutná. Pokrmy zpravidla nevyžadují mnoho času na přípravu a výsledek je vždy vynikající. Také nám však může pomoci odlehčit jídelníček, což zejména na počátku roku přijde vhod téměř každému.
Suroviny:
- 400g kuřecích prsou
- šťáva ze tří limetek
- 2 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce sójové omáčky
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 2 chilli papričky
- svazek čerstvého koriandru
- čerstvé sójové výhonky
- burské oříšky
V nádobě rozmícháme cukr se šťávou z limetek a přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. V této směsi marinujeme kuřecí prsa nakrájená na menší kousky zakrytá a v chladu alespoň hodinu.
Poté maso z marinády vyjmeme a na pánvi s rozpáleným olejem zprudka osmahneme. Přidáme na proužky nakrájené chilli papričky zbavené semínek a dále zprudka restujeme. Po chvilce vložíme nakrájený koriandr, přilijeme marinádu, sójovou omáčku a zahříváme ještě asi 3 minuty, dokud se tekutina trochu nezredukuje. Vzhledem k použití sójové omáčky není třeba přidávat sůl.
Podáváme nejlépe s jasmínovou rýží. Já použila rýži basmati, kterou jsem si uvařila s kouskem cibule a několika hřebíčky. Povrch každé porce poklademe sójovými výhonky a posypeme drcenými burskými oříšky.
Krásné fotky 🙂
Děkuji 😛