Závitky s medvědím česnekem a kozím sýrem

Dub 22

Závitky s medvědím česnekem a kozím sýrem

Ještě stále je ke koupi medvědí česnek a tak bychom si ho měli užívat plnými hrstmi. Zcela jistě ho koupíte na farmářských trzích, třeba na Náplavce. Tam jsem ho koupila také já. Sobotní Náplavka byla jako vždy dost zalidněná, ale má prostě svou atmosféru a je úžasná.
nap
K perfektní atmosféře přispěla také kapela The Brownies.
brow
Slunce hřálo, nálada byla skvělá a nákup se vydařil. Na Náplavku prostě musíte vyrazit časně ráno, což se mi zrovna nepodařilo, ale i tak jsem pořídila pár skvělých věcí a doma se hned vrhla do kuchyně.
tulip
Podstatná část medvědího česneku padla na mé oblíbené pesto, částí jsem ochutila špenát a pár lístků si schovala na závitky. Maso jsem použila krůtí, protože mu vzhledem k jeho chuti a šťavnatosti prostě dávám přednost před masem kuřecím.

Suroviny na čtyři závitky:

• 800 g krůtího prsa v celku
• asi 20 listů medvědího česneku
• čerstvý kozí sýr
• máslo
• sůl
• čerstvě mletý pepř

Z krůtího prsa si připravíme několik plátů, které nejlépe pod mikrotenovým sáčkem naklepeme. Maso zlehka osolíme (záleží na slanosti sýra). Na každý plát položíme několik listů medvědího česneku, kvůli intenzivnější chuti můžeme ve více vrstvách. Poté ke kraji, od kterého začneme rolovat, položíme proužek kozího sýra. Je vhodné zvolit nějakou pevnější variantu, aby při a po upečení nevytékal.
zav1
Plátky masa zarolujeme, spíchneme jehlicí, osolíme a opepříme. Na dno pečící nádoby nalijeme asi dvě lžíce olivového oleje a dobře ho rozetřeme. Závitky pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů než získají zlatavou barvu, což trvá asi 45 minut. Alespoň jednou je obrátíme. Je-li to třeba, můžeme závitky trochu podlít vývarem. Ke konci pečení položíme na každý závitek plátek másla, aby se vytvořila lahodná šťáva.zav2
Podáváme s vařeným bramborem sypaným pažitkou.
zav3
Dobrou chuť!

Share

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *