Cuketový salát s malinami
Srp 25
Název zní trochu nezvykle, ale já byla hrozně zvědavá. Ten recept jsem našla v jedné staré klášterní, německy psané kuchařce a řekla jsem si, že ho musím vyzkoušet.
Na dvě porce budeme potřebovat:
• 3 mladé cukety
• sůl na máčení cuket
• 1 menší žlutou cibuli
• 5 lžic slunečnicového oleje
• 3 lžíce malinového octa
• svazek čerstvého kopru
• 1 lžičku koření Galgán (vyrábí Sonnentor, prodává SKLIZENO)
• několik čerstvých malin
Cukety omyjeme a škrabkou na zeleninu z nich nastrouháme slabé proužky. Ty asi na 30 minut ponoříme do slané vody. Mezi tím si připravíme zálivku. Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a na něm necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Vypneme tepelný zdroj a do pánve přidáme malinový ocet, najemno posekaný kopr a lžičku galgánu. Vše důkladně promícháme a necháme zálivku asi půl hodiny odstát, aby chutě prolnuly. Cibule do sebe natáhne malinový ocet a tak trochu zrůžoví.
Před podáváním proužky cuket osušíme, naaranžujeme na talíř, bohatě zakapeme zálivkou. Ozdobíme čerstvými malinami a snítkou kopru.
Kombinace velmi křupavých cuket, kopru, sladkokyselých malin a malinového octa mne překvapila více, než jsem čekala. Vážně to byla dobrota.
Dobrou chuť!
Tak to vypadá opravdu zajímavě. Ta kombinace se mi moc líbí. Ráda zkouším taková neobvyklá jídla 🙂
Elindo, tak nějak jsem věřila, že to bude chutnat, ale vážně jsem byla ohromně překvapena báječným spojením chutí 😛