Rybízová pěna z kozího sýra
Srp 14
Lehounká a díky rybízu pikantní pomazánka, která se nejlépe vyjímá na toustu z dobrého chleba. Příprava pěny zabere několik minut a svou nadýchanou konzistenci si bez problémů udrží v lednici i pár dní.
Potřebujeme:
• 150 g roztíratelného kozího sýra
• 200 g smetany ke šlenáhí
• šťávu ze dvou hrstí červeného rybízu
K podávání:
• topinky z kváskového chleba
• pár snítek pažitky
• čerstvý rybíz
Postup asi není třeba popisovat. Prostě ve větší míse smícháme kozí sýr s rybízovou šťávou a do této směsi postupně přidáváme ušlehanou smetanu. Zlehka mícháme stěrkou. Zakryté potravinovou fólií můžeme nechat malinko odležet.
Podáváme s toustem kváskového chleba, zdobíme rybízem a chuť pozvedne i pažitka…
Dobrou chuť!