Borůvková zavařenina s mátou

Čvc 25

Borůvková zavařenina s mátou

Další zavařenina, tentokrát borůvková. Řekla jsem si, že nemusí být JEN borůvková a tak jsem trochu zaexperimentovala. Samotné borůvky by byly určitě vynikající, stejně jako loni maliny. Ale ta chuť za pokus stojí.

Měla jsem k dispozici 1,5 litru borůvek, což bylo na váhu přesně 830 gramů. Na toto množství jsem použila 500g třtinového želírovacího cukru (1:1).

Borůvky jsem důkladně vykoupala v kuchyňském dřezu, odstranila lístečky a stopky. Do hrnce jsem k borůvkám přidala dva velké omyté stonky citrónové máty a vše trochu pomačkala. Další postup je shodný s přípravou ostatních zavařenin. Jen před plněním do sklenic pinzetou vyjmeme mátové stonky.

Citrónová máta má silnou limetkovou vůni a dle chuti zavařeniny soudím, že jsem zvolila dobře. Kdybych neměla mátu citrónovou, rozhodně bych použila běžně dostuponou mátu.

Pokud by se vám hodila etiketa na skleničky se zavařeninou, je zde:

borůvková zavařenina

Dobrou chuť!

Share

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *