Jahody s bazalkovým krémem z bílé čokolády

Čvn 25

Jahody s bazalkovým krémem z bílé čokolády

Na sklonku letošní jahodové sezóny je tu ještě jeden recept. Velmi ráda kombinuji ovoce s bylinkami a zrovna bazalka se k jahodám hodí dle mého názoru ze všeho nejlépe. Krém z bílé čokolády jsem tedy ovoněla bazalkou a jahod si můžeme přidat dle libosti.

kr

Připravíme si:

• 200 ml smetany ke šlehání
• 150 g kvalitní bílé čokolády
• 5 silných stonků bazalky včetně listů (+ pár na dekoraci)

coko

Do kastrolku vhodíme natrhané bazalkové listy a rozlámané stonky. Nejlépe, když je zabalíme do látkového balíčku. Pomocí šťouchadla na brambory nebo paličky na mojito rozmačkáme zejména stonky tak, aby pustily co nejvíce šťávy. Pak do kastrolku vlijeme smetanu, zahřejeme a necháme přejít varem.

coko3

Poté balíček s bazalkou do smetany důkladně vyždímáme a odstraníme. Do ještě teplé smetany přidáme kousky bílé čokolády. Až se za pomoci míchání rozpustí, odstraníme kastrolek z tepelného zdroje a jeho obsah necháme zchladnout při pokojové teplotě.

DSC_0496

Pak vložíme do chladničky a druhý den vyšleháme. Vznikne středně hustý krém.

coko4

Krémem naplníme pohárky a necháme alespoň hodinu vychladit. Jahodami zdobíme před podáváním, přidáme pár lístečků bazalky.

Dobrou chuť!

Share

4 comments

  1. ó vypadá to velice lákavě – myslím, že něco podobného zkusím doma i já sám

    • Pavlína
      Pavlína /

      Lukáši, to určitě vyzkoušej. Jednoduchý a efektní dezert 🙂

  2. Ještě mě nenapadlo kombinovat čokoládu s bazalkou, ale vypadá to moc dobře a s těmi jahodami to musí být skvělé! 🙂

    • Pavlína
      Pavlína /

      Skvělá kombinace jsou jahody a bazalka, ale také jahody a čokoláda (ať už bílá nebo tmavá). Takže nakonec vznikl tento dezert 🙂 Díky za komentář 😛

Napsat komentář: Pavlína Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *