Salát s modrým sýrem, chlebem a jablečným želé
Led 18
Je to tak trochu zimní verze salátu panzanella. A místo dressingu jsem použila jablečné želé, na podzim vyrobené z těch nejkrásnějších jablíček.
Na salát pro dva si připravíme:
• několik listů dubového salátu
• 2 plátky chleba
• 100 g sýra gorgonzola
• několik vlašských ořechů
• několik lískových ořechů
• pár lžiček jablečného želé
List dubového salátu omyjeme, v odstředivce na saláty osušíme a natrháme. Plátky chleba nasucho nebo na několika kapkách olivového oleje opečeme, nalámeme a přihodíme k salátu. Přidáme větší kostičky sýra gorgonzola a nahrubo nasekané vlašské a lískové ořechy. Nakonec přidáme několik lžiček jablečného želé.
Dobrou chuť!