Švestky ve slanině

Bře 13

Švestky ve slanině

Švestky takto upravené mi moc zachutnaly a naučily mne přijít na chuť sušenému ovoci. Ale to bylo kdysi. Od té doby jsem recept několikrát vyzkoušela. Je možné sušené švestky před zabalením do slaninky tak asi den, půl dne nebo podle toho, kolik máme času, naložit do slivovice. Mohou se ponořit i do jiného voňavého alkoholu a také se švestky mohou naplnit třeba oloupanou mandlí.


Potřebujeme:

  • 250 g plátků tučnější anglické slaniny

  • 1 balení (150-200 g) sušených švestek

  • 1 panák slivovice

  • párátka

Švestky ve slanině

Každou švestku zabalíme do plátečku slaniny a propíchneme párátkem. Balíčky pak opečeme na pánvi a flambujeme slivovicí tak opatrně, aby nám neohořely řasy ani ofina. Vím, o čem mluvím.

Švestky na pánvi...

Spojení sladkého a vůně slaniny mi připadá vyjímečné. Základ je podávat je horké nebo alespoň teplé. A pokud si vzpomenu na vzácnou radu, že před „flámem“ je dobré sníst krajíček chleba se sádlem, švestky takto upravené a slanina ne moc libová by možná společně mohly posloužit k tomuto účelu také velmi dobře.

Recept se takto dá využít i v létě při grilování, švestky se prostě přidají na hliníkový tácek na oheň nebo do krbu k jakékoliv jiné dobrotě.

Share

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *