Předkrm z lososa s avokádem a limetkou
Pro 11
Předkrm, který se hodí třeba i na sváteční stůl. Můžeme ho podávat jak ve sklenicích nebo třeba i v malých „amuse bouche“ porcích, jako v mém článku z archivu TADY. Limetková vůně chuť kvalitních surovin velmi příjemně zvýrazní.
Na dvě porce potřebujeme:
• 100 g kvalitního uzeného lososa
• 1 zralé avokádo
• 100 g créme fraiche
• 1 limetku – šťávu i kůru
• drcený červený pepř na dekoraci
Avokádo rozpůlíme a pomocí nože odstraníme pecku. Každou polovinu zakapeme částí limetkové šťávy a ještě ve slupce nakrájíme na proužky. Poté proužky polévkovou lžící vyloupneme a vložíme do sklenic.
Smetanu promícháme s limetkovou kůrou. Část smetany naklademe na vrstvu avokáda.
Lososa nakrájíme na kousky velikosti sousta. Vložíme do sklenic a zakapeme limetkovou šťávou.
Noček, který vytvarujeme pomocí dvou lžiček, vložíme na vrstvu lososa. Posypeme opět limetkovou kůrou a červeným pepřem.
Dobrou chuť!